Att inreda sin trädgård och sitt uterum

 

När du ska inreda eller dekorera din trädgård eller ditt uterum är det enbart fantasin som sätter gränserna, som man brukar säga. Det är just detta som är charmen! Du kan variera dina val av material, färger, former och utföranden tillsammans med frodig växtlighet i all oändlighet.

När du ska välja vilken stil du vill inreda din trädgård eller ditt uterum i så är det helt och hållet din egen smak och ditt behov som styr – utbud finns det gott om. Om du vill ha en stilrent utformad trädgård finns det mängder av passande trädgårdsmöbler, inredningsdetaljer och passande växtlighet att välja mellan. Enkla men vackra växter, stilrena möbler med raka linjer och sparsamt inrett är exempel på vad som passar i denna typ av trädgård. Om man har möjlighet till stora öppna ytor är detta även ett plus.

Photo of luxury garden furniture at the patio

Om du istället vill att din trädgård ska luta mer åt det romantiska hållet kan man tänka lummig och frodig växtlighet som gärna får ta upp plats, snirklande detaljer och gärna ett fågelbad. En rolig inredningsdetalj i denna typ av trädgård vore att använda sig av ett helt badkar åt fåglarna att bada i. Om du istället letar efter ett badkar till hemmet, bör du se på svedbergs skärmvägg badkar forsa. Denna stil kräver inte samma strategiska placering som den mer stilrena varianten gör, här kan du istället välja att sprida ut rätt typ av detaljer lite på måfå. Resultatet blir ett ombonat, genuint och intressant utseende.

Ett uterum är en fantastisk tillgång. Genom detta rum får du alltid ta del av vår underbara natur och kraftfulla väderlekar utan att nödvändigtvis behöva ”klä sig efter väder”. Du kan beskåda naturen i morgonrockens bekvämlighet – året runt. Något som är helt underbart mysigt är att placera diskreta ljuskällor på väl utvalda ställen i uterummet, samt att tända generöst med ljus, i höstkvällarnas mörker. En varm, fluffig filt och en kopp varm choklad gör mysighetsfaktorn fulländad. Om du vill begränsa insynen till ditt uterum kan du med fördel använda dig av en skärmvägg från Svedbergs. Den är dessutom enkel att flytta på och att plocka undan när du vill öka insynen igen.

Om man ska inreda en trädgård för första gången finns det några enkla tips som är bra att ha med sig i bakhuvudet. Ett exempel är att ta tillvara på det du redan har. Det kan gälla yta, växter, naturliga stenpartier och så vidare. Att börja långsamt och att lära känna sin trädgård är också bra. Att göra stora förändringar direkt kan bli tokigt och man kan ångra sig vartefter nya sidor av trädgården uppenbaras. Även mycket små skillnader och detaljer kan göra väldigt stor skillnad. Gör därför små ändringar i taget, och se till att verkligen känna efter. Sedan kan man fylla på vartefter, och gå på de lite större förändringarna.

clock