Fixa en vacker trädgård

 

Inredning och invändig dekoration i hemmet är för många ett riktigt heltidsintresse. Många timmar ägnas surfandes på nätet eller letande i butiker på jakt efter de där perfekta kuddarna, eller en möbel som passar in på en specifik plats i hemmet. Vad som dock är lätt att glömma bort är att det är minst lika viktigt att ha en vacker och välskött trädgård för att ett hem ska kännas riktigt välkomnande och vara komplett i sitt uttryck.

 

Planeringen är viktig
Innan man sätter igång med sitt trädgårdsarbete är det viktigt att man tänker igenom vilken typ av trädgård man önskar sig. Fundera lite över hur trädgården används idag, är det något som saknas eller finns det saker som inte utnyttjas och där med också kan tas bort helt utan att någon skulle sakna dem? Vill man ha en trädgård som inbjuder till aktivitet och lekar, eller ska den vara mer dekorativ och ha massor av fina rabatter och odlingar? Kanske önskar man helt enkelt en avkopplande plats där man kan grilla och umgås med familj och vänner.

"perfect cut fresh grass field, lawn."

 

När man är klar över vilken typ av trädgård man önskar sig är det bara att ta tag i arbetet. Oavsett vad det är man önskar så finns det vissa standardsaker som alltid är bra att göra i trädgården. Först och främst kanske man vill ha en välvårdad gräsmatta som är fri från ogräs och kala fläckar. Så nytt gräs om det saknas på vissa bitar och klipp sedan gräsmattan ofta så brukar den tjockna. Ogräs kan också hanteras med hjälp av rensning och ogräsmedel.

 

Det är även trevligt om de växter och planteringar som finns i trädgården hålls i ett bra skick. Buskar, häckar och träd måste beskäras och klippas regelbundet för att vara till sin fördel. Kanske kan man till och med forma dem så att de får någon dekorativ form. Rabatter och andra blomsterplanteringar kräver också ett visst underhåll för att vara riktigt snygga. Ogräs som dyker upp bör man rensa bort så fort som möjligt. Dessutom bör man ansa blommorna och plocka bort vissnade blomhuvuden och blad.

clock