Skaffa en mulltoa

Är du som många andra ute efter att köpa en fritidsstuga? Då har du säkert upptäckt att många stugor saknar avlopp. Detta avskräcker många från att köpa. Har du däremot hittat stugan med drömläge och känner att det är just där du vill tillbringa somrarna ska du inte låta avsaknaden av avlopp hindra dig. Lär dig allt om mulltoa, eller komposttoalett som de också heter, och du kommer att bli förvånad över hur lätt det faktiskt kan vara att bo utan avlopp. De stugor som är utan avlopp säljs dessutom ofta lite billigare.

antalya_-_bepflanztes_kloGör dina egna trädgårdsmöbler

Till fritidsstugan vill man gärna ha snygga utemöbler. Istället för att köpa nya och dyra möbler kan du fixa en hel del själv om du är lite händig. Av tre helt vanliga lastpallar kan du bygga ihop en soffa att ha i uterummet. För att göra det ännu enklare bygger du inte ens ihop dem utan staplar några lastpallar på varandra, målar dem och lägger på dynor. Enklare kan det inte bli! Lite mer tidskrävande är det att gjuta utemöbler i betong men resultat kan bli otroligt snyggt. Betong har blivit mycket populärt att använda till olika trädgårdsdekorationer som fågelbad, krukor och annat. Är ni några stycken som hjälps åt kan ni ge er på att gjuta en hel sittgrupp i betong att ha i trädgården. Tänk bara på att dessa möbler kommer troligen att bli kvar där de är, för de är inte lätta att flytta på grund av sin tyngd.

Drömstugan utan toalett

Du har köpt drömstugan utan avlopp och vill inte köpa en färdig komposttoalett. Vad gör du då? Bygg en mulltoa själv helt enkelt. Förr i tiden var det väldigt vanligt med utedass vid boenden som inte var permanenta. Går man ännu längre tillbaka fanns det endast utedass vid alla boenden. Ska du nöja dig med att snickra ihop ett enkelt utedass eller ska du följa konstens alla regler och göra en modern mulltoa? Svaret är att du kan göra ett klassiskt rödmålat utedass med vita knutar fast med en funktion som en modern komposttoalett. Du låter latrin och avfall samlas i en sluten förmultningsbehållare. Där bryts det ner och förvandlas till kompost som du kan använda i trädgården. Låter det krångligt? Är du lite händig kan du fixa det själv men ta gärna hjälp av en snickare för bästa resultat. Tänk på att du måste söka tillstånd hos kommunala miljöförvaltningen för att få ha utedass.

 

clock